Batek Architekten

Holbein’s Sushi Bar

Holbein’s Sushi Bar

Frankfurt am Main 2012

With just three defining components, we created this novel sushi bar in Frankfurt’s Städel Museum.
At the core of this design, a storey high structure clad in wooden vanes that stripe across the the exterior, evoking the flesh of fresh fish. A smoked glass panel separates the sushi-chef’s working area from the dining area, a solid white carrara marble counter. Backlit perforated screening with oriental objets d’art, an indirectly lit half-height wall, and kimono fabric upholstered seating, together create a light, airy, Japanese atmosphere in this eatery nestling in the basement of the world renowned Holbein’s restaurant.

Materials | Objects: Carrara marble, maple wood, brass, smoked glass

by BruzkusBatek
Team: Ester Bruzkus, Patrick Batek, Ulrike Wattenbach, Kerstin Günther
Pictures: Jens Bösenberg
Light design: PSLab

Holbein’s Sushi BarHolbein’s Sushi Bar